Uitvaart Zorgcentrum Van der Kraan

5.png

Thuisopbaring

Dicht bij huis

Het is mogelijk om de overledene thuis op te baren. Wanneer het overlijden in een ziekenhuis of een zorginstelling heeft plaatsgevonden, brengen wij de overledene naar het woonadres. In overleg met de nabestaanden wordt bepaald of de overledene thuis op bed of in een kist wordt opgebaard. Wij verzorgen het plaatsen van de koeling. Het thuis opbaren hoeft niet de hele periode van het overlijden tot aan de dag van de uitvaart te duren. Het is bijvoorbeeld mogelijk alleen de eerste dagen na het overlijden of de laatste dagen voor de uitvaart voor een thuisopbaring te kiezen.

 

Een vrouw

Over haar partner

Mijn partner was ongeneeslijk ziek: kanker in een zeer agressieve vorm. Ik wist niet eens dat zoiets bestond. In het ziekenhuis kon men niets meer voor hem doen. "U bent uitbehandeld", zei men. "Gaat u maar naar huis."

 

thuisopbaring.png

 

Mijn partner wilde beslist thuis sterven. Na hem nog enige tijd met behulp van de thuiszorg verzorgd te hebben, is hij overleden. Omdat we het overlijden zagen aankomen hebben we alles goed kunnen bespreken. Mijn partner wilde beslist thuis opgebaard blijven. In de huiskamer, waar zijn bed was neergezet, hebben wij hem op die plek in een mooie kist opgebaard. 

 

De gedachte om mijn partner na het overlijden thuis te houden kwam aanvankelijk wat eng over maar gaandeweg was het een logisch vervolg van het verplegen thuis. Ik ben blij dat ik het zo gedaan heb. Het was wel confronterend, je kunt er letterlijk en figuurlijk niet omheen, maar ik had het zeker voor hem niet anders willen doen.

 

Ik zal de kamer zo vol met bloemen in zijn lievelingskleur niet snel vergeten.

 

Vestiging Vlissingen | BGNU-erkend | info@uzk.nl