Uitvaart Zorgcentrum Van der Kraan

2.png

Crematie

Afscheid nemen op uw manier

De keus van het crematorium maakt u zelf. U bent hier vrij in. Het kan bijvoorbeeld een crematorium in uw woonplaats zijn of in uw geboorteplaats.

Condoleance

Wanneer u voor een crematie kiest hoeft de dienst en het condoleren niet per se in een crematorium plaats te vinden. De dienst kan bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum of een kerkgebouw worden gehouden, waarna na afloop van de plechtigheid de overledene naar het crematorium wordt gebracht. 

As

Na de crematie krijgt u de beschikking over de as van de overledene. U hoeft niet direct een beslissing te nemen wat u met de as gaat doen. De wetgever heeft bepaald dat de as minimaal een maand in het crematorium moet blijven. Voor de verschillende asbestemmingsmogelijkheden kunt u het beste het desbetreffende crematorium raadplegen.

 

Een dochter

Over haar ouders

Kort na elkaar zijn mijn beide ouders op hoge leeftijd overleden. Over hun uitvaart hadden zij een uitgesproken mening: zij wilden beslist niet begraven worden, want volgens hen was het geen aantrekkelijk idee om door de wurmen opgegeten te worden! Het werd dus een crematie en daar waren wij het mee eens. 

 

Over wat wij met de as van mijn ouders zouden doen hadden wij eigenlijk nog niet nagedacht. In het gesprek met de uitvaartleider werd het idee geboren om de as te verstrooien op het strand in de buurt van hun weekendhuisje. We hebben dit op hun trouwdag gedaan. 

 

Toen we de as gingen verstrooien brak de zon door en we wisten dat het zo goed was. Ter afsluiting hebben we met zijn allen op het strand gegeten. Het was een hele mooie dag. 

 

Vestiging Vlissingen | BGNU-erkend | info@uzk.nl